Din cauza schimbarilor climatice, bananele ar putea inlocui cartofii ca aliment de baza in multe dintre statele in curs de dezvoltare.

Potrivit cercetatorilor, inclazirea climatica ar putea transforma bananele intr-un aliment de baza iar oamenii vor fi nevoiti sa le adapteze diferitelor meniuri.

Comitetul pentru Securitate Alimentara din cadrul Natiunilor Unite a solicitt un studiu referitor la efectele schimbarilor cilmatice asupra a 22 dintre cele mai importante marfuri din agricultura.

Porumbul, orezul si graul se numara printre culturile care vor scadea semnificativ in statele in curs de dezvoltare. Cartoful va avea si el de suferit din cauza cresterii temperaturilor.

Autorii studiului sunt de parere ca, odata cu schimbarile climatice, va fi posibila si cultivarea bananelor in zone mai inalte, regiuni in care acum este cultivat cartoful.

Desi bananele au anumiti factori de limitare in ceea ce priveste cultivarea, doctorul Philip Thorton este de parere ca acestea ar putea inlocui cartoful in anumite regiuni, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.