Ceretatorii de la Harvard atrag atentia asupra efectelor secundare necunoscute ale unor alimente care sunt considerate sanatoase: lactatele.

Oamenii de stiinta de la Harvard au analizat dieta a 189 de barbati, cu varste cuprinde intre 19 si 25 de ani, toti sanatosi si cu o viata sportiva activa. Cei care au consumat zilnic mai multe lactate aveau o cantitate a spermei mai scazuta cu 25% spre deosebire de cei care nu consumau asemenea produse.

Orice produs lactat aduce in corpul barbatilor o cantitate mare de hormoni feminini (estrogeni) care sunt prezenti in mod natural in lapte si care au efecte negative asupra calitatii spermatozoizilor.

Pe primul loc in lista lactatelor cu efecte secundare nedorite este branza. O cantitate care depaseste 85 de grame zilnic, afecteaza serios fertilitatea barbatilor, potrivit stirileprotv.ro.

Astfel, cei care isi doresc sa aiba copii nu trebuie sa consume zilnic mai mult de 3 portii de lactate. O portie inseamna un pahar cu lapte, o inghetata, o lingurita de frisca sau 28 de grame de branza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.