Potrivit unui studiu recent efectuat de psihologii Jonathan Berman si Deborah Small din cadrul Universitatii Pennsylvania, SUA, persoanele egoiste sunt mai fericite.

Studiul a inclus 216 de studenti carora li s-a dat o suma de bani. Unora li s-a cerut sa o doneze catre UNICEF iar altora sa o cheltuiasca dupa bunul lor plac. Rezultatele au aratat ca cei care au fost lasati sa decida singuri ce pot face cu banii au fot mai fericiti in comparatie cu cei care au donat banii la cererea specialistilor.

„De multe ori, oamenii vor sa actioneze intr-o maniera egoista. Dar nu fac acest lucru pentru sunt constienti ca s-ar simti vinovati", a concluzionat psihologul Jonathan Berman. Conform specialistilor, vinovatia este consecinta implementarii inca din copilarie a ideii ca altruismul este o dovada de afectiune.

Egoistii sunt mult mai responsabili.

Cand este nevoie sa ia anumite decizii, aceste persoane nu tin cont de parerea celor din jur si isi asuma faptele pe care le fac, aceasta atitudine contribuind la cresterea increderii in sine. Egoistii sunt si mult mai relaxati, fapt care face ca interactiunea celor din jur cu ei sa fie mult mai usoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.