Saltul in cadere libera din stratosfera al lui Felix Baumgartner - o premiera mondiala -, amanat de mai multe ori din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, ar putea avea loc duminica.

Austriacul Felix Baumgartner, pasionat de sporturi extreme, vrea sa incerce sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera - o premiera mondiala -, plonjand de la altitudinea record de 36.576 de metri, deasupra statului american New Mexico.

Evenimentul, pentru care austriacul se pregateste de cinci ani, programat sa aiba loc initial luni, a fost amanat de mai multe ori, intai pentru marti, apoi pentru joi si, cel mai recent, pentru duminica.

Conditiile meteorologice nefavorabile - temperaturile prea mici si vantul prea puternic - au impiedicat decolarea balonului cu heliu care trebuia sa transporte capsula din care va sari Baumgartner, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.