Cercetatorii spanioli au anuntat ca au descoperit locul exact unde a fost asasinat Iulius Cezar, in anul 44 inaintea erei noastre (i.e.n.), la Roma,

"Intotdeauna am stiut ca Iulius Cezar a fost asasinat in Curia Pompei (sala unde avea loc sedinta Senatului roman, n.r.), pe 15 martie 44 i.e.n., pentru ca este ceea ce ne transmit textele clasice", spune Antonio Monterroso, de la Centrul superior de cercetari stiintifice din Spania.

"Insa, pana de curand, nu am avut nicio dovada concreta a acestui eveniment, prezentat de numeroase ori in pictura istorica si cinema", a adaugat acesta.

Antonio Monterroso si echipa sa au anuntat ca au descoperit o structura de ciment cu o latime de trei metri si o inaltime de doi metri, care ar fi fost comandata de Octavian Augustus, fiul adoptiv succesor al lui Cezar, chiar pe locul unde suveranul a fost injunghiat, in plina sedinta a Senatului, de un grup de senatori.

"Stim cu certitudine ca locul de unde Cezar a prezidat aceasta sedinta a Senatului si unde a cazut, injunghiat, a fost delimitat de o structura dreptunghiulara cu patru pereti, care inconjoara o dala de ciment"
, a explicat cercetatorul, potrivit MEDIAFAX.

Dala ar fi fost amplasata in acest loc de Augustus, pentru a marca locul de unde Cezar a prezidat ultima sa sedinta in Senatul roman - inainte de a fi asasinat - si pentru a "condamna" acest spatiu, a adaugat cercetatorul.

Noile informatii confirma, spun specialistii spanioli, ca "generalul a fost injunghiat chiar in centrul zonei din spatele Curiei, pe cand prezida, asezat pe un scaun, sedinta Senatului". Descoperirea se inscrie in cadrul lucrarilor efectuate de specialisti in zona arheologica Torre Argentina, in centrul istoric al Romei, unde se gaseste Curia Pompei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.