Fermierii din SUA, confruntati cu preturi record la porumb, hranesc vacile cu ciocolata, bomboane gumate, bezele, topping pentru inghetata si praf pentru prepararea ciocolatei fierbinti, afirma crescatori de animale.

"Este o practica folosita de decenii si este o modalitate buna pentru producatori sa-si reduca costurile cu furajele si sa livreze produse mai ieftine pentru consumatori", a afirmat Ki Fanning, nutritionist pentru animale la Great Plains Livestock Consulting, din SUA.

Hranirea vacilor cu dulciuri a devenit o practica tot mai populara concomitent cu majorarea pretului la porumb, dublu in prezent fata de 2009. Avansul cotatiei porumbului a fost alimentata de cererea de etanol, combustibil subventionat in SUA, dar si de seceta puternica din aceasta vara.

Situatia a determinat fermierii sa intre pe piata "dubioasa" a produselor care nu pot fi consumate de populatie, dar pot fi transformate hrana pentru animale, potrivit CNN.

In timp ce porumbul se vinde la circa 315 dolari pe tona, o cantitate similara de topping pentru inghetata poate fi cumparata si la 160 de dolari.

"Odata cu avansul pretului porumbului, fermierii si-au vandut vacile si porcii sau au gasit surse alternative de furaje", a afirmat Mike Yoder, un fermier din Middlebury, statul Indiana, scrie MEDIAFAX


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.