Pentru ca sunt constienti ca diverse semne din limbajul lor pot insulta mai multe comunitati, tinerii cu deficiente auditive din Marea Britanie au schimbat, de-a lungul timpului, modul pe care il utilizeaza pentru a identifica un membru al comunitatilor evreilor, homosexualilor si chinezilor. 

Potrivit Daily Mail, cercetatorii Centrului de Cercetare a Limbajului Surzilor din Londra au descoperit ca o mare parte dintre tinerii surzi intre 16 si 30 ani din Marea Britanie nu mai utilizeaza gesturile clasice atunci cand se refera la un evreu, un homosexual si un chinez.

Profesorul Bencie Woll este de parere ca tinerii din comunitatea surzilor au incetat sa mai utilizeze gesturi precum alungirea ochilor cand discuta despre un chinez sau un carlig in zona nasului cand se refereau la un evreu, este ca acestia pun corectitudinea politica mai presus de orice.

"Tinerii din comunitatea surzilor nu mai utilizeaza aceste semne pentru ca doresc sa fie corecti din punct de vedere politic. Din acelasi motiv, cei care nu au o problema cu auzul nu mai folosesc termeni insultatori atunci cand discuta despre un homosexual", a declarat Bencie Woll.

Gesturile utilizate, in prezent, de comunitatea surzilor din Marea Britanie

Sursa foto: Daily Mail


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.