Utilizarea intensa a calculatorului si a mobilului iti afecteaza corpul. Afla ce se intampla cu muschii gatului si ai spatelui cand stai aplecat prea mult timp.

Durerile de cap si de gat si de gat de care se plang utilizatorii au capatat denumirea de "text neck". Daca citesti acest articol pe calculator sau pe laptop, probabil ca stai aplecat in fata cu capul inclinat. Daca citesti pe mobil, atunci stai si mai aplecat iar "cocoasa" este mai pronuntata, scrie cnn.com.

Capul iti cantareste 5 kilograme atunci cand stai drept, cu urechile deasupra umerilor. Pentru fiecare doi centimetri de inclinare in fata, presiunea supra spinarii se dubleaza. Daca te uiti la telefonul tau, gatul simte o presiune de pana la 15 kilograme. Daca aceasta presiune se manifesta frecvent, iti deforma coloana spinarii.

Pozitia cocosata nu provoaca doar dureri, dar si probleme metabolice. Incearca sa respiri adanc atunci cand stai cocosat, si mai inceara o data cand stai drept. Pozitia inclinata in fata iti reduce cu pana la 30% capacitatea plamanilor in timpul respiratiei.

O oxigenare deficienta a sangelui duce la boli cardiovasculare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.