Organizatorii unui festival religios din China au obligat cersetorii din zona sa stea in custi daca mai doresc sa cerseasca.

Potrivit jurnalul.ro, reprezentantii festivalului desfasurat in Nanchang, din provincia Jiangxi, le-au spus cersetorilor ca prezenta lor ii deranjeaza pe cei care vin la festival si, daca vor sa ramana, trebuie sa cerseasca din interiorul custilor.

"Anul acesta am decis sa nu-i mai lasam pe cersetori sa umble liberi si sa deranjeze turistii. In ultimii ani tot mai multi cersetori au venit la festival, turistii fiind hartuiti. Custile sunt o solutie foarte buna pentru toata lumea. Oamenii pot in continuare sa ofere donatii daca vor fara sa fie hartuiti sau umiliti. Cersetorii se simt confortabil in custi. Oaspetii nostri vin sa se simta bine si acest lucru este prima noastra prioritate", a declarat un reprezentant al organizatorilor.

Aceasta masura a atras atentia organizatiilor care lupta drepturile omului: "Nu este altceva decat umilire publica. Acesti oameni au nevoie de ajutor. Acesti oameni sunt si ei fiinte umane".

Nici turistii prezenti la eveniment nu au fost de acord cu tratamentul inuman aplicat cersetorilor: "Nu este altceva decat umilire publica. Acesti oameni au nevoie de ajutor. Acesti oameni sunt si ei fiinte umane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.