In conditiile in care procedurile sunt complicate oriunde in lume, Thailanda s-a impus, de-a lungul anilor, ca destinatie preferata de persoanele determinate, adeseori din copilarie, de dorinta de a apartine sexului opus. Unul dintre clienti, un barbat in varsta de 62 de ani, casatorit si tata a doi copii, s-a prezentat la spitalul Yanhee purtand desuurile sotiei si a afirmat ca a venit direct din Statele Unite pentru a-si realiza visul vietii, si anume sa devina femeie. "imi fac pacientii fericiti. Aceasta este meseria mea", a declarat pentru AFP Greechart Pornsinsirirak, chirurg plastic la spitalul Yanhee din Bangkok, cunoscut pentru acest tip de operatii.

In conditiile in care procedurile sunt complicate oriunde in lume, la intrarea in spitalul Yanhee vizitatorii sunt intampinati de un panou cu inscriptii in sase limbi, dintre care araba, chineza si franceza, in timp ce tinerii angajati fac slalom pe role printre clienti. "Spre deosebire de thailandezi, multi dintre pacientii mei straini sunt casatoriti si intre doua varste. Cand se prezinta imi spun: "nu mai pot sa ma ascund"", explica chirurgul, precizand ca 95% dintre operatii sunt facute barbatilor care vor sa devina femei.

Comentariile clientilor medicului Greechart sunt afisate pe peretii biroului sau, majoritatea multumindu-i acestuia ca le-a schimbat viata. "Va sunt sincer recunoscator. Va multumesc ca mi-ati indeplinit dorinta", se poate citi pe mesajul redactat de un japonez in varsta de 21 de ani, care a facut doua operatii, una de schimbare de sex si una pentru sani. Un american in varsta de 31 de ani, care si-a facut o operatie pentru acoperirea marului lui Adam si una de schimbare de sex, s-a dovedit foarte multumit de rezultat. "Aspectul este superb. Este mai profund decat imi imaginam. Ar fi trebuit sa fac acest lucru cu ani in urma".

In afara de o reputatie buna conferita de calitatea serviciilor sale, Thailanda este populara si pentru ca preturile chirurgiei estetice sunt relativ mici, subliniaza doctorul Greechart. "in Statele Unite costa de zece ori mai mult", a spus el. La Yanhee, o operatie de schimbare de sex "barbat-femeie", care dureaza intre patru si opt ore, costa 5.000 de dolari, iar pretul include si doua saptamani de spitalizare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.