O descoperire recenta facuta in China arata ca proprietatile chimice ale ceaiului verde promoveaza generarea de celule cerebrale, lucru care duce la dezvoltarea memoriei.

Coordonatorul studiului, Yun Bai de la Universitatea Mediacala Militara din Chongqing, sustine ca proprietatile ceaiului verde ar avea impact la nivelul mecanismelor celulare din creier. Studiile profesorului Bai s-au concentrat asupra substantei chimice organice EGCG care se gaseste in ceaiul verde.

Aceasta substanta creste productia de celule neuronale progenitoare care, la fel ca celulele stem, se pot adapta in diferite tipuri de celule.

Cercetarea a plecat de la idea conform careia EGCG poate imbunatati functia cognitiva prin stimularea productiei de neuroni, proces cunoscut sub numele de neurogeneza, iar cercetarea s-a focusat asupra hipocampului, partea din creier care proceseaza informatii pe termen scurt si lung.

“Am reusit sa demonstram ca substanta chimica organica EGCG din ceaiul verde creste productia de celule neuronale progenitale. Aceste descoperiri ne-ar putea ajuta in combaterea bolilor degenerative”, a concluzionat Bai, potrivit descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.