Entuziasmati de succesul experimentelor efectuate in cadrul proiectului Large Hadron Collider (LHC), cercetatorii Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleara (CERN) planuiesc sa construiasca un alt accelerator de particule.

Potrivit dailymail.co.uk, oamenii de stiinta au propus construirea unui accelerator cu o circumferinta de 50 km, de trei ori mai mare decat cel de sub Geneva.

Cercetatorii vor sa utilizeze noul LHC pentru a incerca sa rezolve alte mistere ale universului, precum modul in care interactioneaza gravitatea la nivel molecular.

Deocamdata, cei de la CERN nu s-au hotarat daca vor construi acceleratorul intr-o alta locatie sau in locul vechiului LHC.

Orice decizie ar lua, cercetatorii sunt constienti ca proiectul nu va putea fi terminat inainte de 2025 si ca va mai mult decat cele 4,6 miliarde de dolari care au fost cheltuite pentru constructia primului accelerator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.