Desi, pana acum, oamenii de stiinta considerau ca copiii care mint, manipuleaza sau comit acte de cruzime fara nici o remuscare sunt capabili de asemenea fapte din cauza modului in care au fost crescuti de parinti, un grup de cercetatori britanici au demonstrat ca nu este adevarat.

Potrivit Daily Mail, oamenii de stiinta sustin ca aproximativ 1% dintre copii sunt psihopati inca de la nastere si nimic din ce ar putea incerca parintii sa faca nu va schimba acest fapt.

Britanicii au descoperit ca aceasta trasatura este, in mare parte, genetica si, drept urmare, orice fel de pedeapsa normala nu are efect.

Cercetatorii sustin ca acest gen de copii intra in categoria copiilor "lipsiti de emotii", in care sunt inclusi intre 25-50% dintre copiii cu probleme de comportament.

Profesorul Essi Viding spune ca, in cazul acestei categorii, modul in care parintii se comporta cu copiii nu are nici un efect asupra tendintelor lor antisociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.