Cercetatorii chinezi au descoperit o substanta care poate fi pulverizata pe banane pentru a preveni putrezirea acestora.

Substanta, derivata din exoscheletele de creveti si crabi, impiedica bananele sa „respire” prin coaja lor, ucigand bacteriile si prevenind fenomenul de putrezire. In acest fel, fructele pot rezista pana la doua saptamani.

Bananele absorb oxigen si elimina dioxid de carbon, dar prin coaja, fapt care contribuie la putrezirea fructului. Aplicata pe coaja bananelor verzi, substanta - realizata din chitosan, prezent in crusta crabilor si crevetilor - incetineste coacerea acestora pastrandu-le prospetimea.

In supermarketuri, bananele se innegresc si devin moi in doua-trei zile. Din acest motiv, numai in Marea Britanie se arunca zilnic 1,6 milioane de banane, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.