Substanta, derivata din exoscheletele de creveti si crabi, impiedica bananele sa „respire” prin coaja lor, ucigand bacteriile si prevenind fenomenul de putrezire. In acest fel, fructele pot rezista pana la doua saptamani.
Bananele absorb oxigen si elimina dioxid de carbon, dar prin coaja, fapt care contribuie la putrezirea fructului. Aplicata pe coaja bananelor verzi, substanta - realizata din chitosan, prezent in crusta crabilor si crevetilor - incetineste coacerea acestora pastrandu-le prospetimea.
In supermarketuri, bananele se innegresc si devin moi in doua-trei zile. Din acest motiv, numai in Marea Britanie se arunca zilnic 1,6 milioane de banane, scrie mediafax.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Semnele că ai un suflet trezit spiritual
Sursa: garbo.ro
-
1 milion de clienți ING Bank au beneficiat de asigurări NN
Sursa: futurebanking.ro
-
Evenimentele astrologice din mai ne învață cele mai frumoase lecții de până...
Sursa: kudika.ro
-
Ciolacu anunță că TAROM își va „scoate cheltuiala” în doi ani
Sursa: wall-street.ro