O echipa de cercetatori a descoperit efectele pe care le au aromele asupra starilor emotionale.

“Moleculele din ciocolata, o varietate de mure si alimente care contin acizi omega 3 au efecte pozitive asupra starilor noastre. Studiile au demonstrat ca anumite arome folosite in alimente au structurile similare cu cele ale unui acid, a declarat dr. Karina Martinez-Mayorga, cercetator in cadrul studiului.

Acidul descoperit in aceste alimente este folosit pentru a imbunatati starile persoanelor maniaco-depresive.

"Dovezile legate de substantele chimice pe care le-am gasit in ciocolata, afine, capsuni, ceaiuri si anumite alimente ne incurajeaza sa continuam cercetarile pentru gasirea altor substante ce pot schimba starile oamenilor”, a adaugat Martinez-Mayorga, potrivit mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.