Pentagonul vrea sa creeze soldatul perfect, prin manipulare genetica, pentru a rezista zile in sir fara hrana sau somn, pentru a avea performante fizice extraordinare si pentru a se vindeca foarte repede daca va fi ranit.

Agentia de cercetare avansata in aparare va realiza acest proiect, sustine scriitorul Simon Conway care a primit acces la tehnologia avansata a Pentagonului. Agentia, cu un buget annual de 2 miliarde de dolari, a fost infiintata in 1958 dupa succesul primei misiuni spatiale a URSS si are ca scop asigurarea suprematiei SUA in domeniul tehnologiei de lupta.

Unul din proiectele sale este realizarea unui exoschelet care va permite soldatilor sa alerge foarte repede si sa poata cara greutati enorme.

Cel mai controversat plan ramane manipularea genetica. Mutatiile vizeaza capacitatea organismului de a transforma grasimea in energie si de a rezista zile in sir fara mancare.

Agentia cheltuie multi bani pentru a afla care gena poate declansa fenomenul de regenerare, pentru a permite “cresterea” la loc a membrelor pierdute in lupta.

Ei au studiat deja cazuri in care degetele taiate ale unor copii au crescut la loc, sustine Conway. Domeniul in care agentia de cercetare a inregistrat un success este privarea de somn. Cu ajutorul unui nou medicament, care il va inlocui pe cel bazat de amfetamine, soldatii pot rezista fara odihna timp de 40 de ore, fara ca puterea lor de concentrare sa aiba de suferit, relateaza stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.