NASA va plati 3 companii cu peste 1 miliard de dolari, in urmatoarele 21 de luni, pentru ca acestea sa construiasca primele navete spatiale comerciale, capabile sa transporte astronauti la Statia Spatiala Internationala.

Anuntul a fost facut chiar de catre oficialii NASA, care au precizat ca cea mai mare parte a sumei de 1,1 miliarde dolari va fi impartita de catre Boeing si Space Exploration Technologies, relateaza stirileprotv.ro.

Boeing va primi 460 de milioane de dolari pentru a-si continua proiectul inceput, care este o capsula CST-100. De asemenea, firma Space Exploration Technologies, sau pe scurt Space X, va primi suma de 440 de milioane de dolari pentru a dezvolta capsula Dragon de tip cargo, care va fi lansata de racheta Falcon 9.

A treia companie care se implica in programul NASA de "taxiuri spatiale" este Sierra Nevada Corp, care primeste suma de 212 milioane de dolari pentru constructia capsulei Dream Chaser, un vehicul spatial care va fi lansat de pe racheta Atlas 5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.