Un studiu al universitatii Carlos Albizu din Miami a demonstrat ca femeile care au devenit recent mame au o memorie vizuala si spatiala mai buna decat femeile care nu au fost niciodata mame.

Pentru studiu, au fost folosite mame care nascusera in urma cu maxim 24 de luni. Pentru a le testa memoria vizuala si spatiala, femeilor li -s aratat o hartie cu sase simboluri timp de 10 secunde. Participantele trebuiau sa recreeze simbolurile.

Prima data cand s-a facut testul, toate femeile au avut performante aproximativ egale. Cand s-a repetat testul insa, iar simbolurile au fost aratate a doua si a treia oara, mamele au avut scoruri mult mai bune decat femeile care nu nascusera niciodata. Aceste rezultate indica faptul ca mamele au retinut mai multe informatii prima data cand au vazut simbolurile.

Cercetatorii estimeaza ca in timpul sarcinii, creierul mamei se micsoreaza cu aproximativ 6%, dar acesta revine la marimea normala dupa nastere. De asemenea, memoria vizualo-spatiala ar putea sa se imbunatateasca pentru ca mamele trebuie sa stea cu ochii pe copiii lor, scrie medicaldaily.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.