Muscatura de liliac reprezinta principala cauza a deceselor in SUA si Canada, in timp ce in Australia, America Latina si Europa de Vest turbarea transmisa de micul animal zburator este considerata o amenintare la adresa sanatatii publice.

Anticorpii rezistenti la turbare au fost descoperitit intr-un grup izolat de persoane din Amazonia peruana. Cei de acolo par sa fie dotati cu o rezistenta naturala la aceats boala letala.

Descoperirea a fost facuta cu ajutorul unor analize de sange de la sase persoane, care au spus ca nu le-a fost administrat nicicodata vaccinul antirabic.
Probele aratau existenata unor “anticorpi care neutralizeaza virusul” raspunzator de provocarea turbarii.

Rezultatele arata ca poate exista o rezistenta naturala sau o reactie mai puternica a sistemului imunitar in anumite comunitati, care sunt expuse regulat riscului de a se imbolnavi, a mai spus Gilbert.

"Ceea ce ne indreptateste sa credem ca pot exista modalitati de a dezvolta tratamente eficiente, pentru a salva vieti in parti ale lumii unde turbarea este in continuare o cauza a deceselor", a concluzionat aceasta, potrivit mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.