Presedintele american, Barack Obama, este descendent al primului sclav de origine africana inregistrat in Statele Unite, potrivit unei genealogii realizate de un site american.

Conform site-ului ancestry.com, citat de ziarul Huffington Post, genealogia a fost realizata pe linie materna.

Stramosul lui Barack Obama, John Punch, ar fi venit in statul Virginia inainte de anul 1640, fiind sclav. El a incercat sa fuga, dar a fost capturat in Maryland, fiind readus in Virginia si condamnat la sclavie permanenta. John Punch a avut copii cu o femeie alba care a obtinut in final statutul de cetatean liber.

Cercetatorii sustin ca exista dovezi concrete care sugereaza ca John Punch este tatal lui John Bunch, un stramos direct de-al lui Obama.

Puch si Bunch sunt singurele persoane cu nume similare dintre cele mai putin de 100 de familii care locuiau in acea perioada in Virginia. Fiii lui John Bunch III, nascut in perioada 1680-1685, s-au casatorit cu femei de rasa alba.

Mama lui Obama este de rasa alba, nascuta in Kansas, iar tatal sau este originar din Kenya.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.