Dovezile descoperite recent nu lasa urme de dubii.

Un studiu aparut in America publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a aratat ca vanatoarea si culesul sunt activitati care au fost practicate de omul modern din Africa cu 24 mii de ani mai devreme decat se estima.

Folosirea obiectelor si tehnicilor sofisticate pentru vanatoare si pescuit, cu arcuri, sageti cu varf de os inmuiate in otrava marcheaza trecerea de la o epoca de piatra medie la cea tarzie, intr-o perioada cuprinsa intre acum 44.000 si acum 42.000 de ani.

Obiectele au fost descoperite intr-o pestera din KwaZulu-Natal, estul Africii de Sud, unde exista un important depozit arheologic ce contine materie organica exceptional de bine conservata si care este cercetata din anii 1970.

Numarul uneltelor descoperite marcheaza o trecere spre comportamentul modern si asemanator celui al populatiilor din sudul Africii din zilele noastre - bushman-ii/ bosimanii, acesti primi locuitori ai Africii australe, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.