Un cocktail inedit de antibiotice, produs cu costuri foarte mici, a generat rezultate promitatoare contra tuberculozei.

"Aceasta noua combinatie de medicamente distruge peste 99% din bacteriile tuberculozei din expectoratiile pacientilor in primele doua saptamani de la inceperea tratamentului", a declarat Mel Spigelman, presedintele organizatiei TB Alliance, cu ocazia publicarii unui articol despre acest nou cocktail de medicamente.

Rezultatele unui studiu de faza II pentru noua combinatie sugereaza faptul ca tratamentul ar putea fi redus la "patru luni sau poate chiar mai putin", de la 6-30 de luni cat este cazul pentru tratamentele actuale, a spus presedintele TB Alliance, o organizatie non-profit infiintata cu scopul de a descoperi tratamente mai eficiente impotriva tuberculozei, scrie MEDIAFAX.

Aceste rezultate sunt incurajatoare in fata unei maladii care cunoaste un progres vertiginos in tarile sarace, cu atat mai mult cu cat noul tratament potential are un cost net inferior - "cu circa 90%" mai mic fata de tratamentele existente", afirma Mel Spigelman.

Cu 9 milioane de cazuri noi depistate in fiecare an si circa 1,4 milioane de decese pe an, tuberculoza este a doua cauza de mortalitate in topul maladiilor infectioase, dupa SIDA. Aceste doua maladii sunt adeseori asociate.

Noua combinatie de medicamente, denumita PaMZ, consta in combinarea unui "medicament candidat" pentru tratarea tuberculozei, al carui nume codat este "PA-824", cu moxifloxacin - un antibiotic deja existent, dar aprobat pentru alte maladii infectioase - si cu pirazinamid, un antibiotic folosit deja impotriva tuberculozei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.