Un studiu referitor la diferentele intre perceptia atractiei la femei si barbati dezvaluie ca barbatii sunt predispusi sa "exagereze".

Barbatii isi imagineaza ca majoritatea femeilor pe care le cunosc sunt mai atrase de ei decat in realitate. Un studiu publicat in "Journal of Social and personal Relationships" a studiat aceasta problema.

Zeci de relatii de amicitie intre barbati si femei au fost analizate. Ce au descoperit cercetatorii este ca barbatii erau mai atrasi de amicele lor decat vice-versa. Atractia nu slabea nici macar daca amica respectiva se afla intr-o relatie cu altcineva. In plus, barbatii supraestimau nivelul de atractie al prietenei fata de ei.

Femeile in schimb erau mult mai putin atrase de amicii lor si nivelul de atractie era influentat de statutul barbatului (daca era deja intr-o relatie sau nu), relateaza scientificamerican.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.