Tratamentul cu nanoparticule din aur s-a dovedit a avea mai putine inconveniente in compararie cu chimeoterapia clasica in combaterea cancerului de prostata.

Cercetatorii americani spera sa dezvolte un nou tratamaent eficient contra cancerului de prostata combinanad un compus din planta de ceai cu nanoparticule din aur radioactiv.

"In studiul nostru, am aratat ca un compus prezent in frunzele de ceai era atras de celulele canceroase de la prostata", a declarat Kattesh Katti, profesor de radiologie la scoala de medicina de la Universitatea Missouri-Columbia, unul dintre autorii studiului, potrivit mediafax.

"Atunci cand se combina compusul din ceai cu nanoparticule din aur radioactiv, acel compus ajuta nanoparticulele sa ajunga la locul specific al tumorii si sa distruga celulele tumorale", a adaugat Kattesh Katti. Gratie acestui detaliu, cercetatorii au posibilitatea de a utiliza doze de cateva mii de ori mai mici decat in cazul chimioterapiilor, evitand astfel afectarea altor organe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.