Un grup de oameni de stiinta din Germania a reusit sa creeze un material extrem de solid numit Aerografit, compus in mare parte din aer.

Fiind un conductor electric si cantarind extrem de putin, Aerografitul ar putea fi folosit pentru masinile electrice sau alte utilaje ecologice ca baterie.

Fiecare centimetru cub cantareste 0.2 miligrame, mai putin decat oricare alt material din lume. Aerografitul este si extrem de elastic. Daca este presat, acesta revine imediat in starea sa naturala, fara sa sufere vreo modificare.

"Rezultatele noastre au produs multe discutii in randul comunitatilor stiintifice. Aerografitul cantareste de patru ori mai putin decat oricare material descoperit pana in prezent", a declarat Matthias Mecklenburg, unul dintre cercetatorii care au contribuit la aceasta descoperire, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.