La cateva zile dupa ce un membru al grupului lor a murit in capcana braconierilor, doua gorile din Rwanda au distrus capcana respectiva.

Cele doua gorile erau tinere si au fost botezate Dukore si Rewma. Cele doua primate au distrus doua capcane impreuna, scotand din pamant creanga si sfoara care erau folosite pentru a prinde animalele.

Comportamentul gorilelor din acest caz este foarte neobisnuit si demonstreaza o inteligenta surprinzatoare. Observaotrii de la Centrul Karisoke de Cercetare, care urmaresc viata gorilelor, au spus ca nu au mai vazut asa ceva, relateaza Daily Mail.

"Este prima data cand am vazut gorile tinere comportandu-se asa. Cred ca nu s-a mai intamplat nicarieri in lume. Suntem mandri sa anuntam ca acum gorilele contribuie la combaterea braconajului", a declarat Veronica Vecellio, coordonatorul programului de gorile la centrul Karisoke.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.