La inceput, astronomii au crezut ca este vorba de iluzia unei galaxii spirala, provocata de o aliniere accidentala a doua galaxii in imagini.

Cu ajutorul Telescopului Spatial Hubble astronomii au descoperit cea mai veche galaxie spatiala, o anomalie veche de 10.7 miliarde de ani care in mod normal nu ar trebui sa existe.

Galaxia a fost prezenta de la aparitia Universului, la circa 3 miliarde de ani dupa Big Bang. Asa-numita galaxie spirala grandioasa are "brate" proeminente, bine dezvoltate, in forma de spirala.

"Faptul ca aceasta galaxie exista este uimitor. Pana acum se credea ca astfel de galaxii nu existau atat de devreme in istoria Universului", a declarat astronomul David R. Law.

Motivul pentru care totusi aceasta totusi exista ar putea fi galaxia "pitica" de langa ea, cele doua parand sa se uneasca, relateaza stirileprotv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.