Cercetatorii au descoperit ca oamenii care ajung la varsta de 100 de ani s-au nascut cel mai probabil toamna.

Un nou studiu din SUA arata ca este mai probabil sa atingi varsta de 100 de ani daca te-ai nascut toamna (septembrie, octombrie, noiembrie). La polul opus, daca te-ai nascut in luna martie sau in timpul primaverii, probabilitatea sa traiesti atat de mult este scazuta, scrie medicaldaily.com.

Studiul a fost realizat de Leonid A. Gavrilov si Natalia S. Gavrilova, doctoranzi la Unviersiatea Chicago. Cercetatorii au cules date de la 1.574 de oameni care au trait mai mult de 100 de ani, nascuti intre 1880 si 1895. Datele au fost comparate cu cele ale fratilor care au trait mai putin, pentru a elimina influenta factorilor genetici.

Descoperirile recente confirma studii mai vechi care arata ca cei nascuti intre septembrie si decembie au o speranta de viata mai mare decat oamenii nascuti in alte luni.

Cercetatorii nu sunt siguri care sunt factorii care ajuta bebelusii nascuti toamna sa traiasca mai mult. Ei suspecteaza ca are legatura cu alimentatia mamei si sezonalitatea anumitor maladii.

Citeste si:
[TABEL] Care sunt cele mai comune date de nastere?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.