CERN a confirmat miercuri ca experimentele facute in uriasul accelerator de particule au dus la descoperirea unei noi particule subatomice care este in concordanta cu teoria bosonului Higgs.

"Am descoperit un nou boson", a spus unul dintre purtatorii de cuvant ai CERN.

"Pot confirma ca o noua particula a fost descoperita, una care este in concordanta cu teoria bosonului Higgs", a spus la Londra, John Womersley, director al UK Science & Technology Facilities Council.

"Este cel mai greu boson descoperit vreodata. Implicatiile sunt semnificative si tocmai de aceea trebuie sa fim extrem de atenti cu studiile si cu verificarile repetate", a spus Jon Incandela, citat de hotnews.ro.

Obiectivul LHC, inelul cu o circumferinta de 27 de km situat la 100 de metri sub pamant, este sa inteleaga mai bine formarea universului recreand conditiile imediat urmatoare Big Bang-ului.

Prin ciocnirea protonilor, oamenii de stiinta incearca sa descopere un element neobservat pana in prezent in structura fundamentala a materiei, care confera masa celorlalte particule, celebrul boson al lui Higgs, supranumit "particula lui Dumnezeu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.