Copiii care au fost conceputi cu ajutorul medicamentelor pentru fertilitate vor fi mai scunzi dupa maturizare, decat cei conceputi fara ajutorul acestor stimulente, arata un nou studiu.

Cercetatorii de la Institutul Liggins, Universitatea Auckland, au folosit pentru studiul lor 84 de copii nascuti de femei tratate cu medicamente pentru fertilitate si 258 de copii conceputi natural, scrie medicaldaily.com.

Cercetatorii au descoperit ca desi inaltimea lor era in limitele "normale" pentru media de varsta (3-10 ani), copiii din prima categorie erau in medie cu aproape 2,5 cm mai scunzi decat copiii din a doua categorie, ai caror parinti nu au avut nevoie de ajutoare pentru conceperea lor.

Diferenta intre mediile de inaltime era cu atat mai pregnanta in cazul baietilor. Baietii cu mame care au avut tratamente de fertilitate erau in medie mai scunzi cu 3 cm decat ceilalti baieti.

In materie de sanatate si conditie fizica, nu s-a descoperit vreo diferenta intre cele doua grupuri de copii, iar cercetatorii au tinut sa sublinieze ca toti copiii participanti la studiu se incadrau in limitele normale de inaltime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.