Un cercetator american a gasit un nou tap ispasitor pentru recesiune. Criza financiara din SUA, in anii 2007-2008 ar fi fost provocata de furtunile hormonale.

Aceste furtuni hormonale au stat la baza unor riscuri prostesti asumate de barbati pe pietele economice, relateaza realitatea.net.

John Coates, autorul cartii The Hour Between Dog and Wolf, a lucrat el insusi in domeniul tranzactiilor financiare, inainte de a se reprofila, devenind cercetator in domeniul neurostiintelor.

Coates afirma ca doi hormoni, testosteronul si cortizolul, au fost factori-cheie in aparitia crizei economiei americane, din 2007-2008. In vremurile de prosperitate economica, sentimentul reusitei a dus la cresterea nivelului de testosteron la barbati, care au devenit mai increzatori, mai temerari, dispusi sa se aventureze in competitie si sa isi asume riscuri mari.

Asta au si facut bancherii, care au luat decizii imprudente si au incheiat afaceri riscante, ceea ce a dus la prabusirea economica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.