Mohammed Salamah al-Harbi, profesor de chimie la un liceu din provincia saudita al-Qassim, a fost condamnat la 750 bice si 40 luni inchisoare pentru blasfemie. Profesorul a comentat in fata elevilor Biblia, a luat apararea evreilor si a ridiculizat islamul, a dezvaluit un oficial juridic, care a tinut sa-si pastreze anonimatul. Organizatia de aparare a drepturilor omului Human Rights Watch a condamnat sentinta, sustinand ca Harbi discuta deschis cu elevii despre subiecte curente, cum ar fi crestinismul, iudaismul si cauzele terorismului.

Autoritatile judiciare si-au justificat decizia luata, sustinand ca procuratura a dat curs unei plangeri venite de la elevi si de la colegii lui Harbi. Harbi, care se afla deja in inchisoare, a declarat ca va face apel. "Judecatorul a formulat niste acuzatii pe care nu le recunosc, cum ca i-as apara pe evrei si Biblia, ca mi-as bate joc de islam si ca m-as ocupa cu vrajitoria. Este ciudat faptul ca judecatorul a dat sentinta atat de repede", a declarat Harbi, potrivit unui ziar saudit.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.