Gazele de esapament emise de motoarele diesel au fost clasate printre factorii cancerigeni pentru om, potrivit agentiei pentru cancer a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Expertii reuniti la Lyon au apreciat ca exista, in prezent, suficiente dovezi care arata ca o expunere la gazele de esapament ale motoarelor diesel este asociata cu un risc crescut de cancer la plamani, pentru a clasa aceste emisii in grupul cancerigenilor siguri pentru om (Grupa 1), potrivit gandul.info.

"Dovezile stiintifice sunt de necombatut, iar concluziile grupului de lucru au fost unanime: emanatiile motoarelor diesel cauzeaza cancer la plamani", a declarat doctorul Christopher Portier, care prezida grupul de lucru. Portier a mai afirmat ca din cauza impactului aditional pentru sanatate al particulelor diesel, expunerea la acest amestec chimic “trebuie redusa in toata lumea”.

Totodata, grupul de lucru a conchis ca gazele de esapament de la motoarele pe benzina sunt “posibili cancerigeni pentru oameni (Grupa 2B)”, un calificativ neschimbat de la ultima evaluare realizata in 1989.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.