"Hmm", sau "hmmm", ori "hm", sunt printre cele mai frecvente interjectii pe care le folosim atunci cand cadem pe ganduri.

Cu toate ca exista in majoritatea limbilor pamantului si intr-o varietate de forme, originile aceste interjectii atat de des folosite sunt inca neclare, relateaza jurnalul.ro.

"Nu am nicio teorie cu privire la originea sa. Este posibil sa fi aparut in limba engleza dupa ce a fost preluat din franceza... doar ca nu-i putem gasi urmele. Interjectia este atat de naturala, si a fost dintotdeauna la indemana oricui, incat putea aparea simultan in mai mullte forme de limbaj", declara Anatoly Liberman, lingvist in cadrul Universitatii din Minnesota si expert in datarea originii termenilor.

Hmm este considerat o interjectie, al fel ca alte asocieri de sunete din familia sa, precum um, huh, au, oau. Primul "h" emis este un simplu substitut pentru respiratie, pe cand "m", emis cu gura inchisa, simbolizeaza faptul ca nu suntem siguri de ceea ce urmeaza sa spunem.

"Pauza indica faptul ca suntem temporar fara replica, dar inca atenti la discutie", a explicat dr. Liberman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.