Imbatranirea plantatiilor si efectele schimbarii climatice, printre alte pericole, ameninta productia de cacao din lume, au afirmat marti la Abidjan cercetatorii Aliantei tarilor producatoare (COPAL).

Perenitatea acestei culturi "este amenintata de numeroase restrangeri", in special de "imbatranirea plantatiilor noastre de arbori de cacao, de efectele schimbarii climatice, de puternica presiune parazitara" si de subfinantarea cercetarii, a declarat Naga Coulibaly, secretar general al COPAL.

"Daca nu va exista o reactie riguroasa la amenintari, in 50 de ani sau cel mult un secol nu va mai exista cacao", a spus Coulibaly, citat de romanialibera.ro.

Productia mondiala de cacao de anul acesta va fi mai redusa cu 7% fara de anul trecut. Reducerea se explica in primul rand prin declinul productiei de cacao in Coasta de Fildes, numarul unu mondial in acest domeniu.

Coulibaly a pledat in special pentru un "ajutor financiar sporit" cercetarii stiintifice in vederea reinnoirii plantatiilor cu "noi varietati vegetale rezistente la paraziti". Potrivit lui, acest ajutor ar trebui sa vina din partea "fabricantilor de ciocolata si a guvernelor tarilor producatoare".

Citeste si:
Ciocolata, in rolul de prieten al sanatatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.