Cercetatorii au verificat informatii din Sfanta Scriptura folosindu-se de datele privind activitatea seismica din Marea Moarta.

Iisus ar fi murit vineri, 3 aprilie, anul 33 d. Hr. Aceasta este concluzia unei analize publicate in International Geology Review care a verificat activitatea seisica din Marea Moarta, aflata la 20 de kilometri de Ierusalim.

In Evanghelia lui Matei se precizeaza ca in momentul Crucificarii lui Iisus a avut loc un cutremur. O echipa formata din geologi americani si germani au studiat organizarea sedimentelor pe plaja Ein Gedi Spa pentru a determina despre ce cutremur trebuie sa fi fost vorba. Doua cutremure mari au avut loc in zona in urma cu aproximativ 2000 de ani.

Unul in anul 31 i. Hr. si unul undeva intre anii 26 si 36 d. Hr. Cercetatorii au avut in vedere si date astronomice sa alte precizari mai obscure din Evanghelii care nu se contrazic.

Combinand toate aceste informatii, geologul Jefferson Williams a declarat ca 3 aprilie, anul 33 este cea mai probabila data pentru moartea lui Iisus, relateaza Daily Mail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.