Un asteroid din sistemul nostru solar a primit numele de “Romania”, fiind listat, pe 6 mai, de Uniunea Astronomica Internationala.

Cu un diametru de aproximativ 2-3 kilometri, asteroidul Romania se afla intre planetele Marte si Jupiter si se invarte in jurul Soarelui in 1.123 de zile. Asteroidul nu se indreapta spre Romania, nici spre Terra, dar a primit numele tarii noastre din partea Uniunii Astronomice Internationale.

Denumirea acestui asteroid a venit ca urmare a propunerii romanului Mirel Birlan, de la Observatorul din Paris, si a americanului Richar Binzel, de la MIT, conform mediafax.ro.

Acesta nu este singurul corp ceresc care poarta o denumire legata de Romania. Cratere de pe Mercur, Venus si Luna, dar si asteroizi si comete poarta nume romanesti, ale unor personalitati din diferite domenii, precum Mihai Eminescu, George Enescu, Constantin Brancusi, Hariclea Darclée, potrivit unei statistici prezentate in ianuarie de Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.