Cercetarile arata ca vointa, sociabilitatea si autocontrolul sunt codificate genetic. Altfel spus, nu tin de "cei sapte ani de acasa".

Cercetatorii de la Universitatea Edinburg au analizat 800 de perechi de gemeni fraternali si identici. Studiind aceste perechi de indivizi care au AND asemanator sau chiar identic, realizatorii studiului au ajuns la concluzia ca genele joaca un rol mai important in dezvoltarea trasaturilor mai sus mentionate decat stilul de viata.

Autocontrolul in special pare sa fie determinat de gene.

Vointa, sociabilitatea si auto-controlul sunt factori cheie pentru succes. Hotararea poate sa determine daca vom insista sa ne indeplinim visele sau ne vom da batuti dupa prima impiedicare.

"Pana acum, rolul familiei si al mediului erau priviti ca factorii de baza care asigura succesul unui individ in viata. Munca noastra dezvaluie ca genele au o influenta mult mai mare", a declarat profesorul Timothy Bates pentru Daily Mail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.