In orasul Laguna din Brazilia, un grup de delfini ajuta pescarii locali sa-si umple de peste. Comportamentul bizar al animalelor se manifesta de cateva generatii, spun localnicii.

Delfinii lucreaza impreuna pentru a strange la un loc pestii si apoi lovesc apa cu coada pentru a anunta oamenii sa vina sa prinda prada.

In ultimii doi ani cercetatorii au depus eforturi pentru a intelege cu ce raman delfinii din acesta ecuatie. Dintr-un grup de 150 de delfini care traiesc in zona, doar 50 ajuta pescarii, scrie Daily Mail.

Acestia se comporta intr-un mod asemanator cu cateii de turma, care indruma animalele. Cercetatorii au descoperit ca cei 50 de "voluntari" care ajuta pescarii sunt cei mai sociabili din grupul mai mare al delfinilor. In plus, delfinii mai batrani se ocupa de educatia puilor, pentru a-i invata si pe ei cum sa mane bancurile de peste.

Nu se stie de ce delfinii ofera acest ajutor, din moment ce nu primesc niciun fel de rasplata din partea oamenilor. Poate este pur si simplu inceputul unei prietenii frumoase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.