Incredibil7 Mai 2012

Lectura de un minut

Adolf Hitler suferea de paranoia, este ultima concluzie a specialistilor ce au analizat discursurile pe care le-a tinut fost lider al Germaniei.

Un serviciu BBC din acea vreme ce asculta propagande inamica, alaturi de o unitate de cercetare psihologica, incerca sa descifreze resorturile psihologice care il animau pe Hitler prin intermediul discursurilor acestuia.

Studiul, comandat de Mark Abrams unui coleg, Joseph MacCurdy, evoca in 1942 "tendintele morbide" ale lui Hitler si obsesia sa tot mai mare pentru "otrava evreiasca".

"In momentul in care studiul a fost redactat, soarta incepea sa se schimbe pentru Germania", a declarat istoricul Scott Anthony. "Documentul arata ca serviciile secrete au simtit ceea ce se petrecea (...). In fata esecurilor de pe plan extern, Hitler se concentra asupra acelui element pe care il percepea ca pe un inamic intern: evreii", mai spune acesta, conform mediafax.ro.

Citeste si:
Activista Greta Thunberg, redactor-sef al unei emisiuni la radio...
Activista Greta Thunberg,...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.