Isteria Apocalipsei a cuprins usor, usor intreaga lume. Fie ca asteapta un cutremur devastator, o anumita data in care lumea se va termina sau pur si simplu au urmarit previziunile mayase, peste 700 de milioane de oameni cred ca vor muri in 2012.

Circa 15% dintre locuitorii planetei cred ca sfarsitul lumii va surveni in timpul vietii lor, iar 10% cred in interpretarea calendarului mayas potrivit careia acest lucru s-ar putea intampla chiar in anul 2012, releva datele unui sondaj realizat in 21 de state de institutul Ipsos Global Public Affairs.

Apocalipsa variaza in functie de regiune

Procentul celor care cred ca vor vedea apocalipsa variaza semnificativ in functie de tara din care provin cei intervievati. Astfel, numai 6% dintre francezi, 7% dintre belgieni si 8% dintre englezi cred ca vor asista la sfarsitul lumii in cursul vietii lor, procent care urca la 22% in cazul turcilor si americanilor, si este doar putin mai mic in cazul sud-africanilor si argentinienilor, scrie realitatea.net.

2012, anul cu cele mai multe scenarii apocaliptice

Cei mai numerosi din randul celor 10% care cred in interpretarea calendarului mayas ca anul acesta vom asista la sfarsitul lumii se regasesc in Rusia si Polonia, iar cei care cred cel mai putin in aceasta profetie sunt englezii.

Citeste si
NASA desfiinteaza mitul Apocalipsei Mayase


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.