Cerceii cu perle pe care regele Carol al II-lea i-a daruit amantei sale Elena Lupescu au fost vanduti cu 1,4 milioane de lire sterline la o licitatie in Marea Britanie.

Bijuteriile au stat incuiate intr-un sertar timp de 35 de ani, ca acum, in zilele noastre, sa fie vandute la preturi incredibile.

Perechea de cercei care au avut un pret estimativ de pana la 120.000 de lire sterline, a ajuns la 1,4 milioane de lire sterline informeaza dailymail.co.uk. Cu tot cu comisionul casei de licitatii, pretul final al cerceilor a ajuns la 1.661.600 de lire sterline.

Fiecare cercel este alcatuit dintr-o perla uriasa, de care este atasat un lantisor incrustat cu diamante, care are o lungime de aproximativ 1,25 centimetri. Se crede ca perlele, care sunt naturale si au fost descrise de experti ca fiind albe cu nuante de roz si albastru, au fost descoperite in Golful Persic sau in largul Australiei, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.