Incredibil27 Aprilie 2012

Lectura de un minut

Bavaria, unul dintre landurile Germaniei, are in plan publicarea cartii lui Hitler, Mein Kamf.

Cartea va fi publicata in 2015, inainte ca landului sa ii expire drepturile de publicare asupra operei fostului lider nazist, scrie BBC.

Cartea nu este interzisa prin lege in Germania, dar Bavaria a folosit drepturile pe care le are asupra manuscrisului pentru a preveni publicarea de editii in germana din 1945.

Autoritatile bavareze a anuntat ca pregatesc acum o editie pentru studenti, care va include comentarii critice.

Mein Kampf a fost scrisa de Hitler in 1924, in timp ce se afla intr-o inchisoare din Bavaria, si este publicata in doua volume
- Eine Abrechnung (O socoteala), publicata pe 18 iulie 1925
- Die nationalsozialistische Bewegung (Miscarea National-Socialista), publicata in 1926

Citeste si:
A fost prins că fura biciclete la câteva zile după eliberarea din...
Un bucureștean a fost prins...

Hitler a dictat cartea cand a fost tinut prizonier la Landsberg in Germania. Cartea a fost dactilografiata de Rudolf Hess.

Mein Kampf este o opera autobiografica, dar si o platforma program a nazismului, mai ales al doilea volum. Se cuprind aici unele „solutii” la problema evreiasca. Mein Kampf a reprezentat si inca reprezinta pentru nazistii si neo-nazistii din al Doilea Razboi Mondial si azi bazele national-socialismului.

Potrivit legii, landul Bavaria detine drepturile de publicare a cartii timp de 70 de ani. Landul a primit aceste drepturi la finele celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Citeste si:
Regina Elisabeta a II-a renunta la achizitia de haine din blana...
Regina Elisabeta a II-a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.