Un studiu controversat a ajuns la concluzia ca femeile isi construiesc o cariera pentru ca le este teama ca sunt prea neatragatoare pentru a se casatori.

Echipa de cercetatori, formata din trei femei si doi barbati, considera ca o femeie cu cat este mai banala, cu atat ea este mai posibil sa-si construiasca o cariera, relateaza romanialibera.ro.

Cercetatorii au condus mai multe experimente pentru a ajunge la aceasta concluzie. Prima data au ales un numar de barbati dintr-o zona pe care i-a numit "rata operationala pentru sex".

Dupa ce au colectat date din mai multe regiuni americane, au constatat ca proportia femeilor cu cariere infloritoare este mai mare acolo unde "rata barbatilor operationali pentru sex" este mai mica. In plus, femeile care au devenit mame in aceste zone au facut-o la o varsta mai inaintata si au avut mai putini copii.

Cu alte cuvinte, acolo unde sunt putini barbati iar femeile se considera neatragatoare, rationamentul dicteaza ca nu are rost sa se bata cu alte femei mai frumoase pe barbati. Prin urmare, se vor axa asupra carierei. Dintre cele 87 de femei care au participat la studiu si au raspuns ca nu se simt foarte atractive, majoritatea erau orientate spre o cariera de afaceri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.