Bucurestiul ar putea intra in Guinness Book si cu cea mai lunga trena de rochie de mireasa in cadrul unui eveniment organizat de Mariage Fest, de la ora 17.00, in Piata Constitutiei, unde trena va fi ridicata cu un balon.

Organizatorii Mariage Fest lanseaza aceasta initiativa sub sloganul: "Daca olandezii nu ne lasa sa intram in Europa, noi ii scoatem din Guinness Book of World Records!".

In aprilie 2009, Mariage Fest a stabilit in premiera mondiala recordul pentru cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa, cu o lungime de 1.492 de metri. In decembrie 2009, olandezii au batut acest record, cu o trena de 2.488 de metri, scrie MEDIAFAX.

Marti, Mariage Fest isi propune sa scoata din Guinness Book Olanda la acest record, cu o trena de 2.750 de metri.

In intervalul 17.00 - 17.30, in Piata Constitutiei din Capitala, trena va fi ridicata prima data cu un balon si, din nou, intre 19.30 si 20.00, cand traseul fantanilor din zona Piata Unirii - Piata Constitutiei va fi luminat cu 300 de torte, faclii, skyrose, jocuri de artificii, pentru ca spectacolul recordului sa fie desavarsit.

  • Croitorasul cel viteaz:
Rochia de mireasa pregatita pentru record a fost croita din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta matase jakard, 45 de metri de captuseala, 5,5 metri de corset din dantela chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri. Au mai fost folosite margele de diverse dimensiuni, paiete de 6 milimetri, 1.857 de ace de cusut, 150 de papiote de ata, realizarea rochiei necesitand peste 100 de zile de lucru si o echipa de 10 persoane dedicate acestui proiect.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.