Prestigioasa Encyclopaedia Britannica a anuntat sfarsitul apropiat al editiilor sale tiparite, pentru a se concentra asupra editiilor online si a editurii pentru scolari, potrivit unui interviu acordat de presedintele grupului pentru New York Times, informeaza AFP.

"Acest lucru ii va face pe unii sa devina tristi si nostalgici, dar noi avem un instrument mai bun", a declarat Jorge Cauz, presedintele grupului Encyclopaedia Britannica Inc., care are sediul general in Chicago, statul american Illinois.

"Site-ul este actualizat continuu, este mult mai vast si include elemente multimedia", a adaugat el. "Este un rit de trecere la aceasta noua era digitala", a spus acesta, conform MEDIAFAX.

Ultima editie tiparita va ramane astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume, care cantaresc 58,5 kilograme si cu noi articole despre incalzirea globala si despre proiectul genomului uman, a mentionat cotidianul american. Pretul acestei editii este de 1.395 de dolari si ea contine munca depusa de peste 4.000 de experti.

Anuntul oficial va fi facut miercuri.

New York Times precizeaza faptul ca aceasta este cea mai veche enciclopedie de limba engleza, actualizata in mod continuu, in ultimii 244 de ani.

Editura obtine cea mai mare parte a veniturilor sale (85%) din publicatiile pentru scolari, care vor fi diversificate, iar restul provine din abonamentul la site-ul enciclopediei, care ofera cititorilor doar un numar redus de articole gratuite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.