Facebook, mai rau decat tigarile si alcoolul? Activitatile online au devenit foarte importante pentru noi, intre acestea, Facebook-ul este in top. Atunci cand navighezi printre postarile prietenilor tai virtuali, mintea iti joaca feste, spun oamenii de stiinta. Te lasa sa crezi ca faci un lucru important, dar nu este deloc asa.
Cercetatori in domeniul comunicarii din Milano si M.I.T. au examinat diversele stari psihologice a 30 de subiecti atunci cand acestia foloseau Facebook, in compartie cu alte activitati cum ar fi rezolvarea unui test de matematica sau contemplarea unei privelisti din natura.
  • Facebook = hipnoza
Cercetatorii au descoperit ca doar in momentul cand utilizau Facebook, subiectii erau transpusi intr-o stare aproape hipnotica asemanatoare starii de transa pe care o avem atunci cand scriem ceva si suntem foarte patrunsi de acele sentimente. Este starea pe care un muzician o traieste in timp ce canta la instrumentul sau. Mihaly Csikszentmihalyi descrie foarte bine acest fapt intr-o conferinta TED.

Citeste integral pe garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.