Planeta Marte se va afla in opozitie cu Terra pe 4 si 5 martie, planeta rosie oferindu-le pasionatilor imagini uimitoare.

La fiecare 26 de luni, orbitele planetelor Terra si Marte se aliniaza astfel incat cele doua planete formeaza o linie dreapta cu Soarele. Acest eveniment cosmic se numeste "opozitie", intrucat planeta rosie se afla pe partea opusa a Terrei fata de Soare, scrie realitatea.net.

Orbita ovala a planetei rosii face ca anumite opozitii ale ei sa o aduca mai aproape de Terra in comparatie cu altele. Astfel, in timpul opozitiei din 2003, Marte s-a aflat la o distanta de 56 milioane de kilometri de Terra - cea mai mica distanta dintre cele doua planete din ultimii 60.000 de ani.

Pasionatii de astronomie care vor sa vada opozitia lui Marte trebuie sa stie ca planeta rosie se afla in aceasta perioada in constelatia Leului. Marte va rasari de la est, cam in acelasi timp in care Soarele va apune la vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.