O echipa de arheologi americani care explorau un cimitir crestin din secolul I au descoperit, pe capacul unui sicriu, o inscriptie care ii face sa creada ca Iisus se afla de fapt acolo.

Folosind un brat robotic cu o camera video la capat, arheologii au descoperit mai multe osuare din primul secol. Pe capacul unuia dintre aceste morminte au descoperita o inscriptie in limba greaca, tradusa ca "Divine Iehova, trezeste-te, trezeste-te".

Iehova este numele dat lui Dumnezeu in Vechiul Testament, iar oamenii de stiinta sustin ca in acest osuar s-ar putea afla ramasitele personajului biblic Iisus. Acesta n-ar fi inviat, dupa cum se spune in Biblie, ci a putrezit ca orice alt om, scrie Daily Mail.

Osuarul se afla la doar 60 de metri de descoperirea din anii '80 cunoscuta drept mormantul familiei lui Isus, deci presupunerea ar putea di adevarata.

Sursa foto: dailymail.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.